שייק פירות הוא אחד מהדרכים הבריאותיות והכייפיות לפתוח את היום.
פירות קפואים /טריים שטוחנים בבלנדר למשקה צונן, מרענן וקליל, מלא בבריאות ואנרגיה. שייק הוא באמת אחד הדברים הכי קלים בעולם להכין ולמרות זאת, יש כמה עקרונות שחשוב להקפיד עליהם, כדי שיצא משקה מושלם פעם אחר פעם.
אילו פירות לשים?
בגדול? כל פרי טרי או מוקפא, מתאים לשייק. מומלץ להכין שייקים עם מעט מרכיבים, ככה ניתן להרגיש את הטעם של הפירות ששמתם.
בלי לבזבז זמן
את השייקים חשוב לשתות כמה שיותר קרוב למועד ההכנה. ככל שעובר זמן, הערכים התזונתיים של הפירות נשחקים, בגלל החשיפה לחמצן. אז כדי ליהנות ממקסימום ערכים תזונתיים, תשתו מיד כשהשייק מוכן!
תפרגנו בשומן..
לספיגה מיטבית של הערכים התזונתיים, חשוב להוסיף אלמנט שומני לשייק: טחינה / שקדים / אגוזים / אגוזי קשיו / יוגורט 3% / אבוקדו (כן,כן אבוקדו הוא אנמי והופך את מרקם השייק למעניין) משקאות בריאות על בסיס סויה, שיבולת שועל, משקה קוקוס יעשירו מאוד את השייק.
הפכו את השייק למשקה בריאות, שגם ילדים אוהבים!
ילדים אוהבים מאוד שייקים, זה מתוק, קר ומרענן. מהר מאוד הם יעזבו את הגלידות והארטיקים ויבקשו מכם שייק. ניתן להכניס לשייק דברים בריאים יותר והם לא יבחינו, כי זה נבלע בתוך המשקע הקר והמתוק.
זרעי צ׳יה, שקדיה, משקאות בריאות לא יפגמו בטעם של השייק. אל תמתיקו עם סוכר מלאכותי, הוסיפו תמרים / סילאן טבעי, סטביה, אגבה – זה הרבה יותר בריא. הוסיפו נענע, אין לכם מושג כמה זה משדרג ומקפיץ את הטעם, מומלץ להוסיף כמה עלים של נענע לכל שייק בכייף.
באיזה בלנדר להשתמש?
הכלי שעושה את העבודה הכי טובה, הוא כמובן בלנדר שולחני, רגיל, שיודע לגרוס קרח. חשוב לשטוף את הבלנדר מיד אחרי שמזגתם את השייק, כדי שהפרי לא יתייבש כי לאחר מכן לנקות אותו, יהיה כרוך במאמץ רב!
שאריות שייק:
השאריות יכולות להפוך לארטיק שילדים ומבוגרים מאוד אוהבים. הצטיידו מראש בתבניות ארטיק מסיליקון.
נלקח מאתר primium-shake.